Sömnknusslet!

Jag brukar kunna håll koll på det mesta när det handlar om Lionel men när det gäller att förnya Lionels recept är jag tämligen värdelös.

Lyckas alltid komma på både när tabletterna är slut eller att receptet gått ut.
Han har lyckligtvis inte några livsviktiga mediciner utan det är i huvudsak för sömnen, nattvätan och sin klåda.

Däremot så märker vi att han verkligen behöver sin medicin och speciellt mot sömnen. Han har haft svårt att somna ända sedan han var liten men i början trodde man att det berodde på just åldern. Det var just bara det problemet att insomningsknusslet inte försvann när han började bli några år eller tre. Därför var det så skönt när han fick sin diagnos och att vi fick hjälp med det.
Läkaren skrev ut Circadin som är en tablett som innehåller melatonin vilket är kroppens egna sömnhormon.
Barn med autism kan ha brist på detta och även personer som är helt blinda. Jag vet inte om det spelar någon roll men Lionel är som ni vet blind på ena ögat så kanske finns det ett samband.
Circadinet har väl hjälpt honom för det mesta även om vi fått byta till melatonin, höja dosen,kombinera kapslar med tabletter osv men nu i höstas började det krångla igen. Han började vakna mitt i natten och kunde ta sin iPad för att sedan vara vaken i ex antal timmar. Det ställde givetvis till det för oss alla så till slut fick han börja ta Atarax ihop med sina tabletter och efter en viss doseringsproblematik hoppas vi att vi har hittat rätt för stunden i alla fall.
/Jelena