Karateläger och astma?

I helgen var det äntligen dags för terminens karateläger. Något som Lionel verkligen ser fram emot. Det är så spännande att få sova kvar i Dojon, sitta på golvet och äta mat samt att få gå och köpa godis i kiosken själv. Det var en bra trött Lionel som i stort sett somnade så fort lamporna släcktes kl 12. Nu är inte Lionel en sådan som prompt måste sova kl 8 men en hel kväll med en massa hålligång och träningspass och det gör att man blir extratrött. Det var inte många knop han orkade med på lördagens träningspass och det var inte många knop han orkade med under resten av helgen. Men huvudsaken är att han har roligt och även om det verkligen tar på hans krafter är det ett återkommande äventyr som han pratar länge om.
Jag skrev ju innan om att Lionel varit förkyld så länge med en hosta som inte riktigt ger sig. Inte så att den håller i sig hela tiden men den finns där och speciellt en hosta i form av harklingar och slem. Vi var på VC förra veckan och där konstaterade de troligvis bronkit och man tog även ett CRP som visade normala värden vilket såklart var skönt. Jag, nördig och hönsig som jag är börjar ju såklart att fundera på om det kanske ändå inte är astma han har. Just pga den enträgna hostan men framför allt att han inte orkar lika mycket längre. Det märks framför allt på karaten, innan så var själva uppvärmingen med att springa det roligaste på hela träningen. Nu är det jobbigast och Lionel går ofta och sätter sig och vill inte fortsätta. Han beskriver det ungefär som att han får ont i magen och att han vill kräkas. Funderade först om det bara var själva karaten han kände så här men idag berättade han att även när de ha varit i skogen med förskolan så känner han samma sak. Nu vet inte jag om att måla illa är ett symptom på astma men att efter ha berättat det för hans allergiläkare så höll hon med mig och tyckte att vi skulle prova en period med lite mediciner. Kanske var det en tillfällighet eller kanske hjälpte det men jag tycker att Lionel redan idag efter att ha fått den snabbverkande medicinen faktiskt orkade ett helt träningspass. Om det sedan tyder på att han har astma vet jag såklart inte men det vore skönt att få reda på vad hans plötsliga nedsatta ork beror på och att det går att göra något åt det. //Jelena
 
 
 

Sjuklingen

Stackars lilla skrutt här hemma. Han hinner precis friskna till från sin förkylning tills det är dags igen.

Efter sina 7 timmars middagssovande i söndags vaknade han med halsont och hosta. Gjorde ett försök idag med förskolan men jag fick hämta honom redan efter lunch.

Väl hemma får han feber så det blir att bara ta det lugnt ett tag.
Det här är tredje kraftiga förkylningen på 3 månader och jag hade kunnat förstå om han var liten och precis börjat förskolan men någon sådant är det inte här.
Han har läkartid på torsdag för att prata om just det här och hans konstiga hosta. Det låter som en blandning av harklingar och hosta. 
Beskrivningen jag fick av Lionel är att det känns som en kyckling i halsen eller att det är som maskar som kliar. Han får även upp mycket spott alt slem så jag hoppas att läkaren förstår bara!
/Jelena


Sömnknusslet!

Jag brukar kunna håll koll på det mesta när det handlar om Lionel men när det gäller att förnya Lionels recept är jag tämligen värdelös.

Lyckas alltid komma på både när tabletterna är slut eller att receptet gått ut.
Han har lyckligtvis inte några livsviktiga mediciner utan det är i huvudsak för sömnen, nattvätan och sin klåda.

Däremot så märker vi att han verkligen behöver sin medicin och speciellt mot sömnen. Han har haft svårt att somna ända sedan han var liten men i början trodde man att det berodde på just åldern. Det var just bara det problemet att insomningsknusslet inte försvann när han började bli några år eller tre. Därför var det så skönt när han fick sin diagnos och att vi fick hjälp med det.
Läkaren skrev ut Circadin som är en tablett som innehåller melatonin vilket är kroppens egna sömnhormon.
Barn med autism kan ha brist på detta och även personer som är helt blinda. Jag vet inte om det spelar någon roll men Lionel är som ni vet blind på ena ögat så kanske finns det ett samband.
Circadinet har väl hjälpt honom för det mesta även om vi fått byta till melatonin, höja dosen,kombinera kapslar med tabletter osv men nu i höstas började det krångla igen. Han började vakna mitt i natten och kunde ta sin iPad för att sedan vara vaken i ex antal timmar. Det ställde givetvis till det för oss alla så till slut fick han börja ta Atarax ihop med sina tabletter och efter en viss doseringsproblematik hoppas vi att vi har hittat rätt för stunden i alla fall.
/Jelena