Syskon

Denna blogg handlar huvudsakligen om gossarna och deras diagnoser men i Västeråshemmet finns det ju även två syskon och hur Lionels diagnos påverkar deras vardag.
Ålderskillnaden är relativt stor då Lionels bror Walter snart fyller 18 åroch hans syster Emelie är 9 år.
Walter förstår av naturliga skäl Lionels diagnos lite bättre och deras syskonrelation är lite annorlunda än vad t ex Lionel och Emelies är.
Men vem är Walter då?
Jo, som sagt en snart 18 årig ung man med ADD som till hösten börjar sista året på gymnasiet.
Han spenderar det mesta av sin lediga tid med att träffa sin flickvän Wilma eller vara med vänner. Både vid datorn eller på stan.
Walter har trots sin diagnos varit väldigt framåt och klarat sig bra själv. Alltid vetat vad han ska göra i fall något händer och aldrig varit direkt rådvill.
Behöver han hjälp så har det alltid ordnat sig.
Han kanske inte själv tar sig an Lionel men om Lionel vill sitta inne på hans rum säger han aldrig nej. Han ställer alltid upp om det behövs och klagar aldrig högt.

Sen har vi då Emelie, som är min bonusdotter. För henne har diagnosen varit mer svårförståelig men det är inte så konstigt. Hur förklarar man för ett barn att lillebror har en diagnos som gör att han aldrig kommer att vara som andra barn?
Vi försöker göra det så rättvist som möjligt men många gånger får Lionel fördelar som hon inte får men det är mycket för allas bästa. En nöjd Lionel är bäst för alla.
Nu på sista tiden när Lionel är äldre har man sett hur ett fint syskonband har vuxit fram mellan de två. Emelie har alltid varit otroligt mån om sin lillebror och hon leker gärna med honom.
De är riktiga partners in crime och ibland hör man hur de busar och viskar på övervåningen.
Emelie har nu även gått en syskongrupp på habiliteringen där de mer ingående har förklarat om diagnosen och att hon dessutom får känna att hon inte är ensam.
Det finns andra som har syskon som är som Lionel.

Så trots åldersskillnaden mellan syskonen är båda fantastiska på sina sätt och båda är klippor att ha både när vi behöver och inte behöver.#1 - - Anonym:

Gulliga ❤

Svar: Tack ❤️
ellisarnas.blogg.se