Tid för en ny protes

Lionels protes har börjat snurra väldigt mycket och den trillar även så det är dags för en ny.
Ringde därför hans anaplastolog på Karolinska och han bokade in ett datum på St Eriks sjukhus för en narkos och avgjutning.
Tyvärr går detta inte och göra här i från Västerås så vi får helt enkelt åka en liten bit men jag är glad att vi inte har extremt långt att åka.
Eftersom vi har en liten bit att åka och Lionel inte får äta innan ber jag att vi får inlagda dagen innan. Dessutom så brukar de vilja göra en narkosbedömning dagen innan så då känns det skönt och slippa åka fram och tillbaka.

Tanken var att vi skulle ha åkt upp till Lucia men lagom tills det blev han förkyld och eftersom det inte var en akut operation tyckte narkosläkaren att vi inte skulle komma utan skjuta på det och ta det vid senare tillfälle.
Nu hade vi tur och få en ny tid redan veckan efter vilket var igår så nu är avgjutningen gjord och senare i januari är protesen klar.
Det har varit problem för proteserna att sitta fast ordentligt och den har gärna vridit sig ett och samma håll men nu valde Niklas ( Anaplastogen) att göra avgjutningen lite större än vanligt. Det som kan bli är att protesen inte rör sig lika bra men så länge den inte sitter fel spelar det ingen roll för oss.
Allt gick bra, narkosen avlöpte lugnt och stilla och trots att han somnade ca 40 minuter efter att ha blivit väckt av sjuksköterskan sov han i 3 timmar efteråt.
Han hade inga som helst planer på att vakna.
Till slut vaknade han i alla fall och efter en portion pannkakor, druckit lite och varit på toaletten utan svårigheter brukar det vara läge att åka hem.
//Jelena

Lite lugnande medicin innan narkos
Avgjutningen av ögonhålan.
Uppvaket
Fortfarande inga planer på att vakna.
Till slut så!